210 6654090   kolga3@yahoo.gr

Είμαι ψυχολόγος και ψυχοθεραπεύτρια και εργάζομαι τα τελευταία 25 χρόνια στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα σε διάφορα πλαίσια ψυχικής υγείας (άδεια ασκήσεως ψυχολόγου Οκτ. 2001-αρ.πρωτ: 22081) . 

Αρχικά, ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στα Παιδαγωγικά (Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών) αλλά κατά τη διάρκεια των σπουδών μου ήρθα σε επαφή με την Ψυχολογία και αποφάσισα να συνεχίσω τις σπουδές μου στον τομέα αυτό.

Σπούδασα Ψυχολογία τόσο στην Αγγλία όπου και ολοκλήρωσα τις προπτυχιακές (Bsc Psychology) αλλά και μεταπτυχιακές σπουδές (Msc Health Psychology) όσο και στην Ελλάδα (Διδακτορικό στην Ψυχολογία, Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Ψυχολογίας). Στην Αγγλία, πραγματοποίησα την πρακτική μου σε διαφορετικούς τομείς ψυχικής υγείας (οικογενειακή θεραπεία, άτομα με Alzheimer). Εργάστηκα στο South London and Maudsley NHS, Child and Adolescent Forensic Team ως βοηθός κλινικού ψυχολόγου με ανήλικους παραβάτες και της οικογένειες τους. 

Λίγο μετά την επιστροφή μου στην Ελλάδα αποφάσισα να εκπαιδευτώ στη γνωσιακή συμπεριφοριστική ψυχοθεραπεία (2003-2007) από το Ινστιτούτο Έρευνας και Θεραπείας της Συμπεριφοράς. Διαπιστώνοντας την πρακτική χρησιμότητα αλλά και τους περιορισμούς του γνωσιακού μοντέλου ψυχοθεραπείας σε συνδυασμό με την επιθυμία μου για μια πιο πολυφωνική αντιμετώπιση των ψυχικών δυσκολιών αποφάσισα να συνεχίσω την εκπαίδευση μου στο συστημικό μοντέλο ψυχοθεραπείας. Εκπαιδεύτηκα από το 2008-2011 στη συστημική ψυχοθεραπεία από το Συστημικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια, θέλοντας να διευρύνω την ψυχοθεραπευτική μου ματιά, αποφάσισα να εκπαιδευτώ και στην τραυματοθεραπεία με τη μέθοδο EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) και CRM (Comprehensive Resource Model) από το Ινστιτούτο Τραυματοθεραπείας Αθηνών. Έχω εκπαιδευτεί στην εποπτεία ανθρώπινων συστημάτων από το Κέντρο Συστημικής Θεραπείας THESYS αλλά και στη συμβουλευτική ζευγαριών από το Συστημικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.

Για σχεδόν 20 χρόνια εργαζόμουν ως ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια στον χώρο της απεξάρτησης όπου διεξήγαγα ομαδικές και ατομικές ψυχοθεραπευτικές παρεμβάσεις σε μέλη του προγράμματος και στις οικογένειες τους αλλά και ως επόπτρια εκπαιδευόμενων ψυχολόγων που πραγματοποιούσαν την πρακτική τους στο χώρο της απεξάρτησης.

 Ακόμη, από το 2001 εργάζομαι ως ψυχολόγος – ψυχοθεραπεύτρια και στο ιδιωτικό μου γραφείο όπου παρέχω ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες σε ενήλικες, εφήβους, ζευγάρια και οικογένειες. Έχω συνεργαστεί με το Κέντρο Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας και Συμβουλευτικής  ως εκπαιδεύτρια και επόπτρια ψυχοθεραπευτών.

Έχω γράψει αρκετά άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά, έχω διδάξει στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Δραματική Τέχνη στην Εκπαίδευση ως επιστημονικός συνεργάτης(Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου), στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Κλινικές Παρεμβάσεις στις Εξαρτήσεις (Πανεπιστήμιο Ρεθύμνου) ως επιστημονικός συνεργάτης, στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης ως ωρομίσθιος καθηγητής, στο ΤΕΙ Αθήνας, Τμήμα Προσχολικής Αγωγής. Έχω γράψει δυο παραμύθια για παιδιά : «Οι αποχωρισμοί της μικρής σαρδέλας», εκδ. Λυκόφως και «Ο κ. Αρκίνος Κλεισούρας», εκδ. Κασταλία.

Είμαι ενεργό μέλος της Συστημικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, της European Family Therapy Association (EFTA) και της EMDR Hellas.

Τα τελευταία χρόνια έχω ενθουσιαστεί από τις ιδέες του κοινωνικού κονστρουξιονισμού και αναζητώ τρόπους για την εφαρμογή τους στη συστημική σκέψη και ψυχοθεραπεία. Έχω παρακολουθήσει σεμινάρια από το Taos Institute και τον Kenneth Gergen πάνω στη σχεσιακή ύπαρξη και έχω αξιοποιήσει τη χρήση παραμυθιών ως έναν τρόπο εμπλουτισμού των διαλογικών πρακτικών στη θεραπεία, της πολυφωνίας και της αφηγηματικής πολλαπλότητας.

Ακόμη, στα ενδιαφέροντα μου είναι και η ανάδειξη μετασχηματιστικών τρόπων γραφής στη θεραπεία, όπως η μεταποίηση βιβλίων, η ενσώματη θεραπευτική γραφή προκειμένου να κατασκευαστούν νέες αφηγήσεις για τους συμμετέχοντες αλλά και οι ιστορίες ανθεκτικότητας ανθρώπων που έχουν βιώσει τραυματικές εμπειρίες.

Από το 2020 είμαι Associate, The Taos Institute-Creating promising futures through social construction (δείτε εδώ)

Ο ιστότοπος μας χρησιμοποιεί cookies τα οποία επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας.

Αν δεν αλλάξετε τις ρυθμίσεις του προγράμματος περιήγησης, συμφωνείτε με αυτό. Ενημερωθείτε για τα προσωπικά δεδομένα

Συμφωνώ